Nyheter inom produktinformation

Nyheter inom produktinformation

Att som företagare nå ut med vad man faktiskt säljer kan ibland vara svårt. För vissa typer av företag med enklare och lättförståeliga produkter är marknadsföringen ofta lätt, men för er som vill marknadsföra en mer avancerad produkt kan det vara svårt att få kunden att förstå vad det är ni gör. Nu finns dock ett helt nytt sätt att marknadsföra sig på. Med hjälp av Explainer kan ni skapa smarta informationsfilmer för er produkt. Här kan du lära dig mer om det.

Få kunden att förstå nyttan

Ni sitter på en fantastisk produkt som ni vet kan vara till nytta för många. Problemet är bara att ni inte vet hur ni ska förklara denna nytta för er kund eftersom produkten är något avancerad. Då kan en film vara lösningen. Hos https://www.explainer.se/ har man specialiserat sig på att ta fram smarta, korta filmer som förklarar er produkt på bästa sätt. Som alla vet är kundnyttan, det vill säga att kunden ska förstå vad denna kan ha för nytta av produkten, A och O inom marknadsföring. Med hjälp av en informativ film kan ni nå ut med ert budskap på ett enkelt sätt. För vissa företag fungerar till exempel tidningsannonsering, eller influencermarketing utmärkt, men för företag som har en mer komplicerad produkt kan det vara svårt att använda dessa lösningar. Då är detta ett utmärkt alternativ.

Lägg pengarna där de gör nytta

Det spelar egentligen ingen roll hur enorm er marknadsföringsbudget är om ni inte lägger pengarna där de gör mest nytta. Det är därför viktigt att ta fram en bra marknadsföringsplan som fungerar för er. Funderar över hur er tänka kundgrupp ser ut och hur ni ska nå dem bäst och få dem att förstå ert budskap. Just en informationsfilm är utmärkt för de flesta företag och kan användas på många olika sätt. Ni kan till exempel använda den när ni gör företagspresentationer eller så kan ni köpa reklamplats på exempelvis Youtube, eller på någon annan plats där ni vet att era kunder rör sig.

Det här gör Explainer

Explainer gör exakt det som deras namn vittnar om, nämligen förklarar. Det gör man genom att skapa informativa animerade filmer som speglar er idé. Hur filmen läggs upp diskuteras naturligtvis med er som företag innan den går i produktion. Det fiffiga med den här typen av marknadsföring är att den på ett enkelt sätt får kunden att förstå nyttan av ert företag och det ni gör. Det kan därför vara en idé att lägga gamla marknadsföringsstrategier på hyllan och prova något nytt istället, till exempel en film av Explainer. Det är annars lätt att fastna i det gamla och inte tänka nytt när det kommer till marknadsföring av företaget, men här erbjuds en helt ny och innovativ metod som ger er mycket värde för era investerade pengar.

dante