Läs nyheter i mobilen

Läs nyheter i mobilen

Nyhetsbärande medier är oerhört viktiga i ett demokratiskt samhälle. Den snabba utvecklingen av internet, särskilt under det senaste årtiondet, har inneburit en stor strukturomvandling för mediebranschen där de digitala plattformarna fått en ökad central betydelse. Den yngre generationen och medelålders läser helst nyheter online medan äldre fortfarande tycker om papperstidningar, TV och radio.

Ändrade medievanor

I och med etablering av sociala medier och givetvis internet har läsarna fått tillgång till fler medier än någonsin tidigare. Numera finns ett mycket stort utbud av olika nyhetsmedier att välja mellan som gör det möjligt för läsaren att hålla sig informerad om vad som händer i världen. Vi är numera konstant uppkopplade samt uppdaterade med alla de senaste nyheterna, mycket tack vare mobiltelefonen. Det innebär också att intresset för olika appar har ökat, vars funktion är att ge oss tillgång till nyheter och information.

Mobilens ökade betydelse

Från att mobilen från början var en ganska enkel telefon är den idag en bärbar dator i fickformat. Med en modern smartphone har vi numera tillgång till internet samt e-post, spel, sociala medier, nyhetsappar och mycket mer. Men kostnaden för att skaffa en ny mobil har också gått upp och det gäller att se till att skydda din smartphone. Hos Holdit kan du välja bland massor av snygga mobilskal till bra pris. Här finns ett brett sortiment av trendiga mobilskal i flera olika färger eller varför inte ett Seethru-mobilskal som är gjort av färgad men genomskinlig TPU-plast. Mobilskalet kommer att forma sig runt knappar, uttag och din mobil utan att vara i vägen. Dessutom är mobilskalen utformade i en tunn design så att det inte kommer att störa en trådlös laddning via Qi. Holdit har även fokus på hållbarhet och alla förpackningar har tillverkats av återvunnen plast. Som kund hos Holdit får du givetvis både snabb och fri frakt.

Olika nyhetsappar

Det finns en uppsjö av olika appar för nyheter att välja mellan men varför inte prova på appar som koncentrerar samtliga nyheter från flera olika medier. Appar såsom Google Discover, Microsoft Start, Feedly och Reddit fungerar fint på både Android och Iphone. Men det finns flera andra riktigt bra nyhetsappar som exempelvis Omni som är en svensk nyhetstjänst. Mänskliga redaktörer väljer ut de viktigaste och bästa nyheterna från hela världen samt skriver korta svenska sammanfattningar. Givetvis kan du läsa mer genom att klicka dig till originalkällan. En annan populär app är Flipboard som plockar ihop en tidning åt dig med den typ av artiklar som du är intresserad av. Som vanligt kan du alltid ladda ner appar från dina svenska favorittidningar som exempelvis Aftonbladet eller Expressen.

dante