Allt fler väljer att lämna Stockholms län

Allt fler väljer att lämna Stockholms län

Höga bostadskostnader för att bo trångt och längtan efter något nytt. Det är några av anledningarna till att folk väljer att lämna Stockholm. Att bo i Stockholm är inte längre lika populärt som det en gång varit. Det är fler som nu väljer att flytta från Stockholms än till. Många människor har fått nog av betong, brutala bostadspriser och trängsel. Om du är en av dem som vill lämna huvudstaden finns flyttfirma Haninge för att hjälpa dig göra flyttprojektet smidigare.

Flyttfirma i Haninge kan ta hand om flyttlasset

En flyttfirma i Haninge kan assistera dig när du väljer att lämna Stockholms län oavsett om flytten går till en kranskommun eller längre bort. Det är övervägande barnfamiljer som väljer att bo på ett annat ställe. Mer plats och mer tid är det som lockar allra mest. Ett extrarum och tillgång till en trädgård eller närheten till natur prioriteras högre än storstadslivet. Att ta hjälp av en flyttfirma i Haninge är ännu mera värt om du flyttar med barn. Du kan bespara dig massa slit.

Flexibilitet i arbetslivet gör en flytt möjlig

Den ökade möjligheten till att arbeta på distans har även bidragit att fler kan välja en annan ort. Flexibiliteten som pandemin medfört är helt klart en bidragande faktor som underlättar att en flytt från storstaden kan genomföras. Men redan innan pandemin flyttade faktiskt fler ut från Stockholm än in.

Billigare boende är lockande

Att inflationen slår i taket och räntorna höjs är faktorer som gör att fler väljer ett billigare boendealternativ. Eftersom bostadspriserna är väldigt höga i Stockholm kan boendekostnaderna snabbt skena om räntorna fortsätter att stiga. Höga priser på mat samt bensin och diesel bidrar också till en mer ansträngd ekonomi. Ett billigare boende med en lägre skuldkvot är ett enkelt sätt att skydda ekonomin.

dante